Followers

Saturday, February 20, 2010

Cameron Hingland yang samakin panas....

Rata-rata sekolah bercuti selama seminggu sempena Tahun Baru Cina. Ramai guru-guruku balik ke kampung dan tak kurang juga mengambil ruang ini menyiapkan soalan UJIAN 1 yang bakal dilaksanakan mulai 9 - 12 hn Mac ini. Aduhai...tahniah dan syabar cikgu. Tak kira cuti, kerja dibereskan. 'Anyway family first' ya...

Aku juga balik ke kampung menemui ayahanda dan bondaku. Emm...mereka sudah tua. Terngiang-ngiang lagu JASA BONDA yang seringku perdengarkan kepada anak didikku sebagai induksi set pada sesi bertemu mereka. "Ayahanda dan Bonda, anakmu amat menyayangimu....."

Aku hanya memohon cuti selama dua hari je. Haziq pun tak cuti panjang...MCKK cuti hingga Rabu sahaja. Aku, suami dan Haziq mengambil kesempatan ke Cameron Highland dalam perjalanan menghantar Haziq balik ke MCKK. Udara di tanah tinggi ini masih nyaman tetapi suhu agak panas sedikit berbanding satu ketika dulu.... Oh..Oh...ni la kesan kegiatan manusia terhadap iklim setempat.

Pembangunan perbandaran di Tanah Rata dan Brinchang agak pesat. Ya la...bagi memenuhi keperluan pelancong yang berbilang bangsa. Namun aku berdoa agar pembangunan lestari diamalkan oleh pihak berwajib agar alam sekitarnya dipelihara. Ladang teh tetap menjadi panorama indah di kawasan pelancongan tanah tinggi ini... Hey!!! buah strawberi begitu menggoda warnanya.... not bad RM 40.00 untuk enam paket. Boleh la Haziq kenduri dengan kawan-kawannya.... Lihat la...gambar yang kurakamkan.

No comments:

Post a Comment