Followers

Monday, August 3, 2009

Pokok Kundang,
sukar betul nak kucarimu....sekolahku yang ke empat ni namanya sejenis buah 'buah kundang'. Sekitar tempat ni tak pula kutemui pokok buah kundang. Maka masa balik kampung, aku sibuk minta adik dan ayahku mencari pokok kundang untuk ditanam di sekolahku. Syukur, hari ni genap lima bulan aku memimpin SMK Seri Kundang. Aku berazam untuk mengadakan majlis menanam pokok kundang di sekolah ini.
Misi dan Visi sekolahku akan berakhir tahun 2009 ini. Apa-apa pun misi PMR mesti direalisasikan tahun ini....prestasi mesti ditingkatkan walaupun satu peratus....eh...mana cukup....3% peringkat kebangsaaan. Mudah-mudahan....Ameen

2 comments:

  1. Bila dah tanam, bila dah berbuah, bila dah masak maka dapatlah hasilnya. Itulah dunia pendidikan, kita diibaratkan petani menanam biji benih, kalau baik dijaga maka baiklah hasilnyna, tapi dalam pada itu ada juga diserang makhluk perosak yang akan menjadikan hasil tanaman kita tak menjadi. Tapi tak semuanya, akan ada hasil yang baik yang akan kita kecapi kemanisan buahnya.
    Tanamlah biji benih pokok kundang tu, semoga kehijaun pokok kundang akan meredupkan persekitaran. TAHNIAH dari adikmu di sini yang sentiasa mengikuti perkembanganmu di mana jua dikau berada.

    ReplyDelete
  2. sambungan dari Aibiwai - semoga jadi "petani" cemerlang!

    ReplyDelete